Prekast ya da grc sistemlerini yeni yapılarda çok daha fazla duymaya başladık. Buna etki eden de bu sistemin çok yönlü avantajlar sunmasıdır. Bunu anlayabilmek için de prekastın içerdiği malzemeleri ve özelliklerini iyi bilmek gerekiyor. Silis kumu, inşaat ve sanayi sektöründe çok fazla tercih edilen bir üründür. Yüksek sertlik oranıyla sağlam bir yapı malzemesi bileşenidir. Beyaz çimento ise sağlam olduğu kadar estetik formuyla katkı sağlar. Alkali dayanımlı cam elyaf da alkali ve asit dayanıklılığı gösterir. Suya karşı da yüksek dayanıklılığı vardır. Beton yapının dayanıklı olmasındaki en önemli etmenlerden biridir. Bu materyaller dışında isteğe göre farklı yapı malzemeleri de bu karışıma eklenebilir.
Üretim aşaması başlangıcında ilk olarak prekast cephe kaplama ve prekast söve gibi işlemlerde de tasarımlar belirlenir. Temelde beton prekastla yapı sağlam bir forma ulaşır. Bu beton sistemlerinin üretiminde de farklı ölçüler belirlenebilir ve kalıplar da bunlara göre dökülür. Panel üretimlerinde de istenen ebat ve tasarımla kalıplarla belirlenir. Malzeme içeriği bu kalıplarda kürlenerek hazır hale gelir. Üretimi her mevsimde yapılabilir. Malzeme karışımına isteğe göre ahşap, demir, çelik, kauçuk gibi materyaller de karıştırılarak daha güçlü bir form oluşturulabilir. Bu karışımın birlikte kullanılacağı karkas, ankraj ve halfen kanal sistemi de en doğru ölçüleriyle bu süreçte üretilir. Hazır olan prekast panel ürünleri yapı alanlarında belirlenen ölçüye göre montajlanır. Karkas ve ankraj sistemlerinin de paneller ile uyumlu bir ölçüde olması yapının sağlamlığı açısından önemlidir.
Prekast cephe kaplama fiber takviyeli malzemesiyle yangınlara, darbe ve titreşimlere karşı çok yüksek bir dayanıklılık sağlar. Bu derece sağlamlığı oluşturmasında malzemesi kadar montaj sisteminin de katkısı vardır.